Costa Brava Stranden

tamariu

 

Een klein, rustig, voormalig vissersdorp met een compact centrum, bestaande uit een wirwar van lokale gebouwen plus een paar bars, restaurants en winkels die allen zijn geclusterd rond de jachthaven .Met steile kliffen en pijnbomen bedekte heuvels die reiken tot aan de Middellandse Zee, eenvoudige huizen en openlucht restaurants langs de prachtige baai - Tamariu is een dorp dat door velen reizigers wordt bezocht jaar na jaar.Er is geen hoogbouw maar kleinere vakantiecomplexen en villa's verspreid in de heuvels van Aigua Xelida en aan het strand . In feite bestaan de accommodatie over het algemeen uit een paar hotels, van budget tot mid - prijsklasse, een camping en een aantal appartementen .Tamariu heeft een kleine selectie van de dorpswinkels, een duikcentrum en biedt de mogelijkheid tot het huren van een boot om de omliggende kustlijn verkennen .Het gebied is het meest geschikt voor de onafhankelijke, modale vakantiegangers op zoek naar rust. Tamariu wordt over het algemeen bezocht door internationale bezoekers en in het weekend veel spaanse gezinnen . Er is niet zoveel voor kinderen en het is veel te stil voor tieners

 

Tamariu
Tamariu
Tamariu
Tamariu

Beach

Tamariu
Tamariu

Beach

calella de palafrugell

 

Calella de Palafrugell is de grootste van Palafrugell s badplaatsen en bestaat uit een reeks van mooie baaien geregen als parels achter een vissersdorpje met witte bogen op de promenade. Vissersboten worden getrokken op het zand en de visrestaurants aan het water zijn altijd druk .De bebouwing is voornamelijk laag en eenvoudig, dit wat ouderwetse resort lijkt een middenweg te hebben gevonden tussen de excessen van het massatoerisme en de exclusiviteit van sommige van haar kleinere buren. Een prachtig pad langs een klif leidt naar Llafranc ( Llafranc ) en is uitermate geschikt voor het maken van een heerlijke wandeling . Hoog boven de baai de Jardi Botanic de Cap Roig is een botanische tuin met een prachtig uitzicht .Door velen beschouwd als de mooiste badplaats op het Spaanse vasteland is dit een traditioneel vissersdorp met zanderige baaien en stranden een heerlijke omgeving voor een ontspannen vakantie.De wandeling langs de kust van de botanische tuinen en het strand Golfet in callela naar het dorp Llafranc voert u langs een aantal van de Costa Brava ` s (Catalonië ) meest pittoreske baaien .De stranden, restaurants, bars en kleine winkels in de dorpen maken deze wandeling een absolute must . U kunt ook een wandeling of fietstocht maken in de bossen en velden achter de kust en daarbij een rustige landelijke wereld betreden .Calella de Palafrugell is een klein vakantieoord en vissersdorp in Catalunya Spanje aan de Costa Brava in de buurt van Palafrugell en op korte afstand langs de kust van Llafranc . Het moet niet worden verward met de grotere, meer commerciële badplaats Calella , deze is verder naar het zuiden richting Barcelona .Calella de Palafrugell heeft een uitstekende ligging en hoewel het druk is in de zomer, zijn er geen enorme hotels en massatoerisme zoals op andere plaatsen aan Costa Brava ( Lloret de Mar)

 

calella2
calella2
calella
calella
calella
calella

sa conga

 

De baai van Sa Conga ligt ingeklemd tussen S'Agaro en Platja d'Aro. Je bereikt het strand door op de rotonde in S'Agaro de derde afslag te nemen richting Platja. Na enkele kilometers zie je links een afslag naar de haven van Sa Conga (waar gigantische jachten liggen van de bewoners van het villadorp). Volg deze weg langs de haven helemaal tot het eind (met de bocht naar rechts), totdat je bij een zandvlakte met pijnbomen komt. Hier parkeer je waarna je boven aan het bos aan de rechterkant met een trap naar beneden kunt. Aan de overkant ligt het villadorp met daarachter S'Agaro. Het strand is in verhouding klein, met heel helder water en veel vissen. Je kunt hier fantastisch snorkelen. Het strand bestaat uit kleine zandsteentjes

 

sa conca
sa conca
sa conca
sa conca
congasa conca
congasa conca

beach

sa tuna

 

Sa Tuna is een inham met daaraan gelegen een typisch Catalaanse mini kustdorpje Het behoort tot de gemeente Begur, provincie Girona, Catalonië, Spanje.

 

In Sa Tuna dorp zijn er enkele witte huizen, twee of drie restaurants en een winkelDe baai heeft een charmant strand (kiezels, geen zand)

In de zomer kan dit strand erg druk zijn

 

sa Tuna
sa Tuna

Beach

sa tuna
sa tuna

Begur

sa tuna
sa tuna

sant pere de pescador

 

Dit dorp in de Empordà regio van Catalonië bestaat uit een schilderachtige kleine wereld in een van de mooiste baaien in de Middellandse Zee . Omgeven door de natuurlijke schoonheid van authentieke gebieden en begrensd door de rivier de Fluvia. Sant Pere Pescador houdt een perfecte balans tussen land en zee , tussen het groen en geel van de boomgaarden en de blauw en goud van het dorp´ s uitgestrekte stranden .

Je kunt hier genieten van de cultuur of maak een wandeling door de natuur en ontdek het open landschap aan de oevers van de rivier de Fluvia , er zijn appelboomgaarden en tal van wandelpaden door de natuur. Aan het strand liggen zandduinen.

 

Toegang tot het strand is zeer eenvoudig, Of het nu is met de auto, te voet of per fiets. Dit strand is maar liefst 6,3 km lang met fijn zand en een langzaam aflopende kustlijn.

 

Een gedeelte van het strand wordt gebruikt door kitesurfers omdat de wind hier vaak gunstig is voro het surfen en hier kunnen zeilboten, motorboten en catamarans worden gehuurd.

Sporten die kunnen worden beoefend :
Windsurfen, zeilen , catamaranning , kajakken en beachvolleybal , en paardrijden

Afstand van het dorp : 1.5 Km
Op delen van dit strand zijn honden toegestaan!

 

pere de pescador3
pere de pescador3
Sant pere de pescador
Sant pere de pescador
Sant pere de pescador
Sant pere de pescador

sant marti démpuries

 

Het mooie dorp St Marti d' Empuries is een klein half uur lopen van L'Escala , een schaduwrijke promenade loopt langs de brede stranden . Over deze route passeert men de opgravingen van de oude Griekse en Romeinse stad Empuries en de zee .

De ommuurde dorp zelf is gebouwd op de oudste gebouwen van Empuries en is permanent bewoond sinds de bronstijd . Het wordt beschouwd als de oudste nederzetting in Catalonië, met zelfs de kerk uit de 11e eeuw.

 

Dit bescheiden middeleeuwse dorp in Catalonië is beroemd om haar prachtige eindeloze, fijne zandstranden met prachtig uitzicht op de baai van Roses , een paar  restaurants domineren het kleine dorpsplein samen met een indrukwekkende elfde - eeuwse kerk .

Een bezoek aan dit dorp bijzonder wordt sterk aanbevolen, maar het verkrijgen van een tafel in een van de restaurants op het dorpsplein is moeilijk in het hoogseizoen. Veel bezoekers uit frankrijk, maar ook uit barcelona beschouwen dit als hun favoriete plek om te dineren.

De stranden zijn het verlengde van die van Sant Pere de Pescador, maar op dit deel van het strand vindt u diverse chiringuitos ( kleine restaurantjes ) waar de drankjes en eten zeer betaalbaar zijn . De chiringuitos zijn alleen geopend tijdens het zomer seizoen.

Omdat dit strand is lang en breed je zal altijd in staat zijn om een plek te vinden met een beetje privacy .

Zeker een van onze favorieten.

 

santmarti3
santmarti3
sant marti
sant marti

Beach

sant marti
sant marti

Village

Ons Adres

 

Mas Pitra s-n

17850 Sant-Ferriol (Besalu)

Contact

 

Tel: (0034) 972190237

Mobiel: (0034) 682725855

E-mail: maspitra@gmail.com

Wij Accepteren

Volg Ons