Natuur parken

natuurpark la garrotxa

 

La Garrotxa vulkanisch natuurpark is het beste voorbeeld van vulkanische terrein op het Iberisch schiereiland. Het heeft 40 vulkanische kegels en meer dan 20 lavastromen. Het berglandschap, de zon en het klimaat bieden een enorme verscheidenheid aan vegetatie, vaak uitbundig, met steeneiken, zomereiken en beuken welke van uitzonderlijke waarde zijn voor het landschap.

In La Garrotxa vulkanisch natuurpark Park zijn 28 wandelroutes die lopen door de meest interessante plaatsen. De meerderheid zijn aangegeven, met uitzondering van enkele langste die, als je er aan gewend bent, gemakkelijk kunnen worden gevolgd met behulp van de kaart van het natuurpark. Er bestaan behoorlijk wat kaarten van dit gebied, veelal gratis verkrijgbaar via de verschillende toeristen informatie punten.

Routes die lopen vanuit het natuurpark bieden vaak toegang tot routes die lopen door andere delen van Catalonie zoals, Ripollès of Alt Empordà.

 

garrotxa
garrotxa

vulkanen

garrotxa
garrotxa

Santa pau

garrotxa
garrotxa

watervallen van sant aniol

natuurpark aiguamolls

 

Het Parc Natural dels Aiguamolls ( opgericht bij wet 21 op 28 oktober 1983, ter bescherming van de moerassen van l' Empordà ) werd uitgeroepen tot beschermd gebied na een lange en intensieve campagne die begon in 1976 en was bedoeld om verdere ontwikkeling van het gebied te voorkomen.

 

Het Parc zelf bestaat uit drie hoofdgebieden:

Het " Estanys " reservaat: Met grote gebieden van rietvelden , Lisdoddes en uiterwaarden .

Het " Llaunes " reservaat: Met kustmeren, kwelders en duinen .

Het " Illa Caramany " reservaat : Gelegen in het midden van de Fluvia , waar een grote hoeveelheid vogels nestelen.

 

De natuur in dit beschermd gebied blijkt vooral geassocieerd te worden met de semi - overstroomde of overstromingsgebieden en daarom is het mogelijk om de aanwezigheid van typische planten te zien In een dergelijke omgeving zoals zeekraal, Europees duingras (gevonden op het zand langs het strand ) en de gele iris.

Daarnaast is er een aanzienlijke vertegenwoordiging van wilde dieren in het gebied , zoals de aanwezigheid van de otter en de ooievaar, die met succes werden geherintroduceerd enkele jaren geleden Maar ook de driedoornige stekelbaars en de tandkarpers. Deze twee vissen zijn typisch voor deze wateren en uniek in de streek .

 

Aiguamolls
Aiguamolls
Aiguamolls
Aiguamolls
aiguamolls
aiguamolls

natuurpark lálbera

 

De Paratge Natural d' Albera National Interest ( opgericht bij wet 3 op 10 maart 1986, door het parlement van Catalonië ) , hoewel het geen deel uitmaakt van de gemeente Roses ligt het slechts een korte afstand waardoor het voor een geïnteresseerde bezoeker makkelijk te bereiken is.

De Albera 's Pnin bestaat uit twee delen : de westelijke kant ( Requesens - Baussitges ), Een met bomen bedekt gebied met een grote diversiteit aan heuvel vegetatie en een droger lager gelegen gedeelte ( Sant Quirze van cholera - Balmeta ) waar men hoofdzakelijk dichtbegroeide vegetatie vindt.

Daarom kunnen wij in de eerste zone planten treffen die typisch zijn voor vochtige omgevingen : zoals hulst ( Ilex aquifolium , beschermd door de wet ), Taxus ( Taxus baccata ) en talrijke soorten orchideeën, terwijl in de tweede gedeelte soorten groeien die zich hebben aangepast aan droogte. zoals doornige brem ( Calicotome spinosa ) en zonneroosjes
Met betrekking tot de natuur , het is de moeite waard erop te wijzen dat hier een griekse landschilpad voorkomt, omdat deze alleen hier en in de Creus cape en Garraf voorkomt , Deze schilpad is jaren geleden met succes geherintroduceerd.Historisch en monumentaal erfgoed

De Albera Hills bezit een van de belangrijkste concentraties van megalithische monumenten in Catalonië

( 110 dolmens, 19 menhirs, 7 graven en een neolithische nederzetting ) . Het gebied heeft een rijke erfenisaan Romaanse kunst in de vorm van kapellen, kerken en kloosters . Het meest opvallende monument is de oude Benedictijner klooster van Sant Quirze van Cholera, uit de 10e eeuw Binnen het gebied zijn er natuurlijk opmerkelijk Overblijfselen van kastelen uit de 14e en 15e eeuw : Rocaberti , Requesens en Canadal .

 

Lálbera
Lálbera
albera
albera
albera
albera

cap de creus

 

De kaap Creus schiereiland is een van de grootste, beschermde, natuurgebieden in Catalonië ( gevormd in 1998 door Wet 4 op 12 maart , ter bescherming van de Creus kaap ), met een totale oppervlakte van 13.886 hectare, verdeeld in 3073 hectare kuststrook en 10.813 hectare land.

Binnen het Park zijn er twee gedeelten land die  de meest belangrijkde onderdelen beschermen: de Creus Cape Point ( met de mythische vuurtoren, waar de film Het licht aan de rand van de wereld ( 1971 ) werd gefilmd door Kevin Billington ) , en Norfeu cape , een plaats van uitzonderlijke geologische en biologische wonderen , waar zelfs onlangs sporen van vulkanische activiteit van 10 miljoen jaar geleden zijn ontdekt .

Met betrekking tot het mariene gedeelte , zijn er drie gebieden van grote onderwater pracht beschermd : Gros cape , Creus Cape Point ( waar het noordelijke deel van het eiland in zijn geheel is beschermd) en Norfeu cape .

De spectaculaire geologische ontsluitingen zijn een van de belangrijkste kenmerken van het Parc Natural, met zijn ingewikkelde en mooie vormen die de bezoekers veelal in betovering brengt en ervoor zorgt dat de verbeelding op hol slaat . Men ziet dan beelden van de werkelijke of mythische dieren in het gebied ( leeuwen , draken , kamelen , adelaars , katten , ratten ... ), Het gaat om de wind en de zee , en niet de goden , die verantwoordelijk zijn voor het vormgeven van het geologische landschap van de Creus cape e dit proces is reeds duizenden jaren begonnen maar duurt tot op de dag van vandaag.

Voor natuurliefhebbers , het grondgebied van de Creus cape heeft grote diversiteit aan bloemen en planten , opmerkelijk voor zijn endemische soorten : zoals Steenbreek of lavendel, en niet te vergeten de aanwezigheid van wolfsmelk, vlinderbloemen, of aantrekkelijk sub- aquatische soorten : zoals zeegras

Met betrekking tot de wilde dieren , noch kan men voorkomen dat de grote hoeveelheid belangrijke soorten ,  zoals de streeploze boomkikker , de Kuifaalscholver en de bruine tandbaars.

 

cap+de+creus
cap+de+creus
cap de creus
cap de creus
cap de creus
cap de creus

Park del Montseny

 

Het grootste deel van de Montseny Biosphere reservaat, erkend door de UNESCO in 1978 en met een oppervlakte van 30.117 hectare, ligt binnen een beschermd gebied. Montseny Nature Reserve maakt deel uit van een netwerk van beschermde open ruimten die deel uitmaken van een groene ring .

Montseny massief ligt in de Catalaanse heuvels voor de kust, over drie districten : l' Osona , la selva en Oost Vallès . Het bestaat uit zeer uiteenlopende oorspronkelijke materialen. Drie grote groepen naken samen het bergmassief : Turo de l' Home ( 1706 m ) en Les Agudes ( 1703 m ) , Matagalls ( 1697 m ) en Pla de la Calma . De lucht die afsteekt tegen de bergen en de vallei die wordt doorkruist door beken , de lijnen van de bossen geven een geheel tot een spectaculair en buitengewoon prachtig landschap . De weersverschillen in Monseny hebben gezorgd voor een afwisseld landschap zoals bossen met steeneiken ( op de lagere hellingen ) , kurkeiken ( in het graniet gebieden ), dennenbossen, sub -mediterrane eikenbossen ,beuken en berken , begroeide rivieroevers en rotsformaties . Met betrekking tot de wilde dieren, soorten van mediterrane en Europese afkomst domineren het reservaat. De spitsmuis, das , grijs hazelmuis , goudvink , houtsnip, Pyrenese desman, bruine kikker, slangen en wilde zwijnen

 

montseny3
montseny3
montseny2
montseny2
montseny
montseny

Ons Adres

 

Mas Pitra s-n

17850 Sant-Ferriol (Besalu)

Contact

 

Tel: (0034) 972190237

Mobiel: (0034) 682725855

E-mail: maspitra@gmail.com

Wij Accepteren

Volg Ons