catalaanse pyreneeen

beget

 

Een van de vele dagtochten wij kunnen aanbevelen aan onze gasten en die wijzelf ook nog regelmatig maken is een bezoek aan een typisch Catalaanse bergdorp genaamd Beget

Beget is gelegen aan de westelijke uiterste zijde van natuurpark ¨Alta Garrotxa¨ en ligt 541 meter boven de zeespiegel . In 1969 werd het opgenomen in het dorp Camprodon ( Ripollès ) dankzij de goede communicatie met het naburige grondgebied .
 
De kern is omgeven door bossen bestaande uit eiken-en steeneiken en bevindt zich op de bodem van de vallei, naast de stromen van Rocabruna en Can França . Beget geniet van een mild klimaat in de winter en een warme periode in de zomer .
De huizen zijn opgebouwd met stenen uit de zone en Arabische tegels met houten balkons . De smalle straatjes, in sommige delen gelegen op hellingen en de twee middeleeuwse bruggen welke mooi zijn gerenoveerd, verdienen een speciale vermelding . Dankzij hun afmetingen, is het niet mogelijk om met de auto door het stadje te rijden.

De kerk van Sant Cristòfor ( Saint Christopher ) is een duidelijk voorbeeld van de romaanse architectuur . Het werd verklaard als een nationaal monument in het jaar 1931 en beidt tehuis aan " Majestät van Beget ".

Als de kerk gesloten is en je zou deze willen bezoeken dan kan de sleutel worden opgehaald bij het ​​huis aan de voorkant van de kerk .

 

beget3
beget3
beget
beget

Route to beget:Vanuit Besalu neemt u snelweg naar Olot totaan de afslag van het stadje Castafollit de la Roca (u kunt dit dorp bezoeken als je wilt )
Aangekomen bij deze plaats volgt u de route richting Oix . U bevindt zich nu op een volledig verharde bergweg welke u zal leiden door het prachtige berglandschap van de lagere Pyreneeën .
Gedurende de route zult u de vegetatie zien veranderen. U zult weiden, bossen en beekjes passeren terwijl de weg langzaam klimt. De natuur is gevarieerd met veel bloemen en vogels en hoe meer je in de richting van Beget komt, hoe meer koeien en geiten u op de weg kunt tegenkomen . Je ziet oude boerderijen, gelegen in het schilderachtige landschap .
Afhankelijk van je snelheid, zal het 1,5 tot 2 uur duren alvorens u beget bereikt per auto. Vanaf de afslag bij Oix staat Beget al aangegeven.

 

Bij aankomst in het dorp kunt u uw auto gemakkelijk kwijt op de parkeerplaats net buiten het dorp. Het is niet mogelijk om uw auto te rijden naar het dorp. Als het mooi weer kunt u lunchen op het terras van

Can Jeroni, een restaurant in het dorp heeft een prachtig terras dat uitzicht op de rivier en de vallei
 
U kunt genieten van een lekkere lunch met betaalbare prijzen maar echter iets hoger dan in minder toeristische plaatsen.
Even verderop is een ander restaurant genaamd El Forn. Dit hotel-restaurant heeft een terras dat minder spectaculair is, maar het eten is erg goed . In een authentieke Catalaanse sfeer kunt u van een maaltijd van de lokale keuken genieten op een overdekt terras aan de rivier.

Als je terug naar Besalu gaat kunt u dezelfde route te nemen, of u kunt terugrijden over de plaats Camprodon

vall de nuria

 

Vall de Núria in de regio van Ripolles.

 

Een hele wereld van ervaringen vanaf het eerste moment

 

Het bergdorp Vall de Núria, met een unieke rijkdom aan natuur en landschap, is gelegen in de oostelijke Pyreneeën, binnen het stadgebied van Queralbs . Het ligt op een van de hoogste punten van de Ribes Vallei en is omgeven door toppen van bijna 3000 meter waaruit veelheid van bronnen en watervallen voortvloeien .

In dit spectaculaire berglandschap kunt u reizen met een ongebruikelijke vorm van vervoer: de tandradbaan . Het bestrijkt een afstand van 12,5 km en neemt u mee op een helling van meer dan 1000 meter .

Onder leiding van de Afdeling van de Catalaanse spoorwegen Toerisme wordt er altijd veel zorg besteed aan het onderhoud van deze rijkdom van het natuurlijk erfgoed en het onderhouden van de invoering van een milieumanagementsysteem voor alle activiteiten die in het gebied zijn ontwikkeld .

Ontdek een ongeëvenaarde omgeving waar het water van de rivier de Núria alleen kan stromen door de diepe smalle kloven die zijn gesneden door enorme harde rotsen.

In de winter kunt u hier ook skieen.

 

Heiligdom van de maagd van Nuria.


Núria is een populair bedevaartsoord. Gelegen op een hoogte van bijna 2000 meter. Het biedt niet alleen natuurlijke beschutting onder de hoge pieken, maar ook een spirituele oase waarvan de geschiedenis terug te voeren is naar een zeer oude oorsprong en tradities. Het is de perfecte ruimte om retraites en periodes voor meditatie en gebed te organiseren.
De priesters en het team dat verantwoordelijk is voor het klooster bieden u een oase van spiritualiteit, met een plechtige participatieve liturgie en de toegevoegde sfeer van orgelmuziek.

 

Deze reis is ook leuk voor een dagje sightseeing op uw vakantie. Van Besalu rijdt u naar Ribes de Freser. hier kunt u een treinticket kopen dat u brengt naar het heiligdom van Vall van Nuria. Als u van wandelen houdt dan kunnen wij u het wandelpad aanraden, dat loopt van Nuria en terug gaat naar Ribes de Freser (op je weg naar beneden is het mogelijk om de trein weer nemen) voor getrainde wandelaars duurt deze wandelroute ongeveer 3 uur.

In de winter is deze vallei is ook een ski-resort!

 

vall de nuria in wintertime
vall de nuria in wintertime

ski resort valter 2000

vall de nuria
vall de nuria

summertime

Vall de nuria in summer
Vall de nuria in summer

sort

 

Het binnenland van Catalonie biedt veel mogelijkheden voor het uitoefenen van  spannende sporten en activiteiten. Er zijn veel door de overheid goedgekeurde avontuurlijke sport organisaties en bedrijven die een hele reeks van georganiseerde sport-en outdoor -activiteiten aanbieden .Deze activiteiten goedgekeurd en worden begeleid door deskundige professionele medewerkers .

Dankzij de ruige landschappen en wildernis is Catalonie enorm intrek bij de sportieve toerist die op zoek gaat naar de adrenaline-kik .

 

Het grootste deel van deze regio (Pallars Sobirà) is een beschermd natuurgebied, met het Nationaal Park van Aigues Tortes en het Sant Maurici meer, een natuurpark in de hoge Pyreneeën. De hoogste top ligt ook in dit gebied, Pica d' Estats met een hoogte van 3143 meter, en we vinden hier ook het grootste meer van de Pyreneeën, genaamd Certascan .

 

Hoofdstad van Pallars Sobirà is Sort,

Deze stad heeft tal van restaurants en hotels, maar u kunt ook verblijven in de diverse jeugdherbergen, die goedkoop maar schoon en goed zijn.
In de stad zitten verschillende bedrijven die buitensportaktiviteiten aanbieden zoals, Wild water raften, canyoning, kajakken of kanoën.

Met name het Raften en kanoën zijn bijzondere ervaringen. In het voorjaar zijn deze sporten spectaculairder dan in de zomer omdat de rivier dan veel wilder is vanwege de hogere waterstand. Absolute aanrader!

 

Vanuit Besalu ligt Sort op ongeveer 3 uur rijden in de richting van Andorra . Het is een mooie weg die geeft je een goede indruk van de Pyreneeën .

 

sort
sort

rafting

sort
sort

rafting

Ons Adres

 

Mas Pitra s-n

17850 Sant-Ferriol (Besalu)

Contact

 

Tel: (0034) 972190237

Mobiel: (0034) 682725855

E-mail: maspitra@gmail.com

Wij Accepteren

Volg Ons