rond het huis

Hoewel Girona zelf al bekend is om zijn oude stadsdeel en haar historische monumenten, biedt de hele provincie Girona tal van bezienswaardigheden zoals mooie middeleeuwse dorpjes en prachtige natuurparken. Wij adviseren u dan ook de natuurlijke schoonheid te gaan ontdekken. Er wordt een breed scala aan activiteiten aangeboden in het hele gebied.  Met name op sportief gebied is er veel te ondernemen zoals hardlopen, fietsen, kajakken, hete lucht ballonvaart,  jeep safari's, klimmen of canyoning, voor ieder wat wils.

hiking
paardrijden
mountainbiken
jeep santa pau
canyoning
raften
PAARDRIJDEN

Er zijn verschillende plaatsen in de buurt van Mas Pitra waar u kunt gaan paardrijden.
Op de Hipica, Can Genassa  in het dorpje Maià de Montcal, kunt u buiten rijden voor ongeveer een uur met een gids. Deze manege ligt dicht bij Besalú, tussen de graafschappen La Garrotxa en Alt Empordà.

 

Voor de jongere kinderen is er een manege genoemd Falgas, in Mieres (het centrum van de Garrotxa natuurpark) waar men kan rijden op kleinere paarden rijden.

 

Op Mas Pitra hebben wij ook paarden, maar deze zijn niet geschikt om te rijden behalve onze haflinger Noah die, als de tijd het toelaat soms wordt opgezadeld.

LUCHTBALLON VAART

Ga en geniet van de ervaring van het vliegen in een luchtballon boven La Garrotxa vulkanisch natuurpark, een van de meest interessante gebieden met slapende vulkanen in Europa.

Een vlucht in een luchtballon is een andere manier van reizen - zweven in de lucht in pure rust en geniet van het gevoel van absolute vrijheid, van volmaakte stilte, van avontuur.

Ideaal voor natuurliefhebbers en voor degenen die op zoek zijn naar nieuwe sensaties, een luchtballon vlucht geeft je een 360º vogelvlucht van de onderstaande landschap.

Op heldere dagenstrekt het uitzicht uit van Montserrat naar de Middellandse Zee, met de Pyreneeën alom vertegenwoordigd op de achtergrond en de slapende vulkanen hieronder.

De activiteit begint vroeg in de ochtend (in de zomer om 07.00 uur, in de lente en de herfst om 07.30 en om 08.00 uur in de winter) en start vanaf Santa Pau

Bij aankomst kunt u genieten van een kopje koffie en naar ons kijken terwijl wij de ballon voorbereiden.

De wind zal onze vliegroute bepalen en zal de tijd dat we in de lucht zijn liggen tussen 1 uur en 1 uur 30 min (ong.)
Tijdens de vlucht zullen we een toast uitbrengen met roze cava, die de kleur van de onderstaande vulkanen symboliseert en een stukje van coca de llardons proeven, een heerlijke lokale hartige taart.

Wanneer u terug bent van uw vlucht kunt u genieten van een stevig warm ontbijt van brood en tomaat, bonen uit Santa Pau en diverse soorten worst genaamd botifarra. Als laatste zijn er desserts van Cooperativa la Fageda, wijn en ratafia, een lokale kruiden likeur .

Een zeer unieke manier om La Garrotxa ontdekken!

MOUNTAIN BIKING

Mountainbiken is een zeer populaire sport onder de Catalanen. In de hele provincie kunt u vele speciale routes voor mountainbikers vinden. Een kaart van deze routes is beschikbaar voor u bij alle VVV-kantoren. Als u wilt kunt u direct starten vanaf ons huis.

RIVER RAFTING

Het is een sport waar je een stuk van een wilde rivier afvaart in een rubberboot of samen met andere bemanningsleden, in navolging van de orders die worden gegeven door de gids of de verantwoordelijke van de boot.

 

Vele factoren maken deze tak van sport erg bijzonder. De pracht van de rivier en de omringende natuur, een team van deelnemers in alle leeftijden en uit diverse landen, spanning en adrenaline, temeer omdat de gids improviseert en iedere afdaling uniek is.

 

Voor de echte waaghalzen onder ons is de kano afdaling zeker de moeite waard. Hierbij heeft u een eigen kano en is de afdaling nog spannender.

 

In Sort, dat is een heel leuk stadje in de hogere Pyreneeën (ongeveer 2 uur rijden van Mas Pitra) kunt u gaan raften op de rivier de Fluvia. Vooral in het voorjaar, wanneer er veel water uit de bergen komt, is de rivier behoorlijk ruig

JEEP SAFARI VULKANEN

In het gebied rond Santa Pau, één van de mooiste middeleeuwse dorpen van deze regio, liggen verschillende oude, slapende vulkanen.

Vanaf Santa Pau kunt u deelnemen aan een jeep safari die u meeneemt naar de mooiste plekjes van de Garrotxa natuurpark.
 

Rond de vulkanen zijn er ook vele routes wandel en fietsroutes

ROTS KLIMMEN

Er is een grote verscheidenheid van mogelijkheden te vinden waar men kan klimmen in dit gebied.

Van steile kalksteen kloven, tot hoge toppen waar u kunt bergbeklimmen of sportklimmen in een bergachtige omgeving met zandstenen rotsen.
 

Het Sadernes gebied is slechts 15 minuten van Mas Pitra

Ons Adres

 

Mas Pitra s-n

17850 Sant-Ferriol (Besalu)

Contact

 

Tel: (0034) 972190237

Mobiel: (0034) 682725855

E-mail: maspitra@gmail.com

Wij Accepteren

Volg Ons